Sammen kan vi redde liv

Årets TV-aksjon til Røde Kors skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Hero Norge mobiliserer til den store dugnaden.tor-brekke-tv-aksjon-2016

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, og de må flykte fra hjemmene sine. Gjennom TV-aksjonen skal Røde Kors gi hjelp til millioner av mennesker i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene fra TV-aksjonen skal også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Tor Brekke er en av årets TV-aksjons- ambassadører i Rogaland under ledelse av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa. Brekke påpeker at det både er riktig og viktig at Hero Norge, som en av Norges største driftsoperatører og aktiv pådriver i utviklingen av det norske mottakssystemet og integreringsarbeidet, støtter årets TV-aksjon.

  • Flere asylsøkere og flyktninger under vår omsorg har opplevd krig og konflikt på kroppen, og mange av dem har fortsatt nære venner og familie i krigsherjede områder, sier Tor Brekke

En rekke mottak har planlagt innsamlinger og aktiviteter i oktober, i samarbeid med TV-aksjonen i de ulike kommuner og fylker. Blant annet er det planlagt matlagingsdager, åpne hus og vennskapsfrokoster.

  • At våre beboere er med på den store dugnaden er fin måte for dem å bli kjent med lokalbefolkningen, samtidig som de får oppleve og ta del i den norske dugnadsånden, sier Brekke.

Hero Norge oppfordrer alle til å ta høstens viktigste søndagstur 23. oktober ved å melde seg som bøssebærere på www.blimed.no. Sammen kan vi redde liv.

Del: