Krigsbarna i Ukraina: Er katastrofen blitt en vanesak?

Krigen i Ukraina er i sin 17. måned, og har blitt en vane vi snakker mindre og mindre om. Akkurat nå kjempes en stor, intens og dødelig kamp for Europas fremtid. Vi må holde oss våkne!

Du gjør ikke noe galt om du ikke går rundt og kjenner på uro og empati for folket i Ukraina hver eneste dag. Det er normalt og menneskelig at inntrykk som gjentar seg mange ganger, blir normalisert og ikke gjør oss oppskaket. Samtidig er det et faktum at krigen har endret seg, og er inne i en kritisk fase. Og situasjonen for de svakeste barna er ikke bedre:

· Ukrainas «offensiv» mot Russland i øst, fører til mange flere tapte menneskeliv.

· Krigen ser mer og mer ut som en gammeldags skyttergravskrig, som kan vare fryktelig lenge.

· Sverige blir NATO-medlem, Russland er presset og ledelsen i Moskva er uforutsigbar. Det er farlig.

· Russland angriper rolige steder i Midt- og Vest-Ukraina med raketter, og dreper sivile i vilkårlige byer ulike steder i landet.

· Misto Dobra, barnesenteret som Hero støtter i Tsjernivtsi, rapporterer om større behov for varer. De trenger grøt, bleier, morsmelkerstatning og andre forsyninger.

· Senteret fortsetter å utvide og bygge opp tilbudet, blant annet til barn med alvorlige diagnoser og funksjonshemminger. Det koster penger.

Hero har før sommeren arrangert ulike innsamlingsaktiviteter på våre lokasjoner til inntekt for barnehjemmet, og vil i tiden fremover fortsette å invitere til økonomiske bidrag til Misto Dobra.  Du kan lese mer om prosjektet her. Både beboere og ansatte sier at de opplever det som meningsfullt å få mulighet til å bidra og skape engasjement.

Et kjærestepar har noen timer sammen, før han reiser tilbake til krigen.

Del: