Hero har startet opp i Tyskland

Tirsdag 2. mai startet Hero Norges første asylmottak i Tyskland. Mottaket på 450 plasser ligger i Wittenberger Straße i bydelen Marzahn i Berlin, og vi overtar driften etter en anbudskonkurranse tidligere i år. Oppdragsgiver er Landesamt für Flüchtlingsangelegenheiten, Berlin (LAF) – https://www.facebook.com/berlin.laf/.

LAF er sektormyndighet for flyktningeforvaltning i Berlin, og den organisasjon som hadde ansvar for å løse de store utfordringer som oppsto med svært høye asylankomster i 2015. Hero Norges kontrakt for Wittenberger Straße går over seks måneder med mulighet for forlengelse ytterligere tre måneder. Mottaket er en såkalt «Modulare Unterkunft für Flüchtlinge“, eller MUF, og et av de første av flere tilsvarende modulbygg som Berlin har oppført for å innkvartere asylsøkere.

Leder for Hero Norges avdeling i Tyskland, Berit Albrecht, forklarer at krav til tjenesteinnhold i et tysk mottak i utgangspunktet er lavere enn i norske mottak. Men når det gjelder miljøarbeid og beboermedvirkning som metode kan vi overføre mye av vår norske erfaring.

Det er utført et stort arbeid med å rekruttere medarbeidere, utvikle driftskonsept og forberede alle på oppstarten i dag, forteller Berit på telefon fra Berlin. Det har vært spesielt mange tekniske spørsmål å finne ut av, men allerede første dag har vi fått vaskeriet i gang og har innredet barnerom med lesekrok som ikke fantes tidligere.

– Vi har et veldig motivert team som jeg har stor tro på, sier Berit, som 2.mai samlet sammen hele den nye ansattgruppen.

Konsernsjef Tor Brekke gleder seg.

– Ja, i en tid der vi for det meste legger ned asylmottak gjør det veldig godt å vinne nye kontrakter, sier konsernsjefen i Hero. Enda mer gledelig er det å se at vi klarer å vinne anbudskonkurranser i et marked som er helt nytt for oss. Vi har mye å lære, men også mye å bidra med i Tyskland, avslutter han.

Avisen Berliner Zeitung skrev nylig om Heros etablering i Tyskland. Les artikkelen her.

Del: