Hero åpner flere akuttmottak for ukrainske flyktninger

På oppdrag fra UDI forbereder Hero Norge seg nå på å innlosjere tusenvis av ukrainske flyktninger i nyopprettede akuttmottak rundt om i hele landet. Det er forventet at de fleste som kommer er kvinner, barn og eldre. I mottakene skal vi gi ukrainske flyktninger et godt og trygt botilbud og i tett samarbeid med kommunene og engasjerte lokalsamfunn skal vi sørge for at alle kjenner at de er velkomne, ivaretatt og får den nødvendige oppfølgingen de trenger. 

Vi står nå midt i en raskt voksende flyktningkrise. 1,5 millioner mennesker har på halvannen uke flyktet fra Ukraina. FN frykter at opptil 4 millioner mennesker vil flykte fra Ukraina som følge av den russiske invasjonen og krigføringen, mens andre eksperter tror at opptil 10 millioner ukrainere kan bli drevet på flukt. De fleste som kommer til Norge er kvinner med barn og eldre, da menn i alderen 18-60 år ikke får forlate Ukraina.

-Som en erfaren driftsoperatør er vi opptatt av å være en god og forutsigbar samarbeidspartner for myndighetene, og vi gjør det vi kan for å stille tilgjengelig flest mulig plasser på kortest mulig tid. Det er først og fremst akuttmottaksplasser UDI ber oss om nå, da det er fullt på de ordinære asylmottakene og det haster å få på plass nye sengeplasser. Vi står på og gjør det vi kan, sier Vidar Torheim, direktør i Hero Norge.

-Krigen mot Ukraina opprører oss veldig, og vi står sammen med det ukrainske folk. Vi merker et enormt engasjement fra kommuner, huseiere, privatpersoner, lokalsamfunn og nåværende og tidligere ansatte, som alle vil gjøre det de kan for å hjelpe det ukrainske folk, som er blitt utsatt for denne brutale og unødvendige krigen. Det er rørende å merke den store viljen der ute for å hjelpe, sier Torheim.

-Vi kan forvente at flere av de som kommer, både barn og voksne, er traumatiserte. I samarbeid med UDI, kommuner, lokalsamfunn og frivillige organisasjoner skal vi gjøre alt vi kan for at alle skal bli godt ivaretatt, og får et godt og trygt botilbud så lenge de er hos oss, sier Torheim, som oppfordrer interesserte til å følge med de neste dagene og ukene på Heros hjemmesider for ledige stillinger, mer informasjon om hvor mottakene skal åpnes, kontaktinformasjon og så videre.

Vidar Torheim, direktør Hero

Del: