Om å bygge tillit

BBC dokumentar fra Haugaland mottak

Fjorten minutter på den britiske statskanalen om integreringsmetodikk utviklet av Hero. Se den spennende dokumentaren der reporterne anbefaler modellen til resten av Europa!

Se dokumentaren her

Det er fullt mulig å snakke med asylsøkere om vanskelige temaer.  – Når du flytter til et annet land vil du møte kulturelle koder som vil være forskjellige fra dem du kjenner fra før, sier rådgiver Margareth Berg i Hero Kompetanse. – Og disse kodene er ikke alltid skrevet eller uttalt direkte.

Preben Svendsen, som leder asylmottaket, tror ikke kurset virker stigmatiserende.

– Det vi gjør er å gi dem mest mulig informasjon om samfunnet de nettopp kommet til, slik at de kan forstå, sier han. – Det handler ikke bare om selve treningen, det handler om å skape et godt forhold til mennesker som lever med oss, slik at vi kan bygge tillit, og om de har noen utfordringer i fremtiden vil de forhåpentligvis ha tillit til å komme og be oss om råd hvis de må. »

Mennene sier de ikke føler seg stigmatisert, tvert imot er det nyttig informasjon. – Det er kjent i samfunnet at seksuell vold er galt. Enhver rasjonell person vet det, sier en. – Forskjellen er at dere snakker om det, og det gjør ikke vi. Så det er bra!

Del: