200.000kr til ukrainsk barnehjem og krisesenter 

I stedet for å gi tradisjonelle julegaver til ansatte, velger Hero i år å gi 200.000kr til det ukrainske barnehjemmet og krisesenteret Misto Dobra som vi i år har hatt et tett samarbeid med. 

For Hero er det viktig å vise vår støtte til de som trenger det mest, både gjennom våre daglige virksomhet og menneskemøter, men også ved finansielle bidrag. Hero driver rundt 30 asylmottak i hele Norge og åtte i Berlin på vegne av norske og tyske myndigheter. I tillegg leverer vi tolketjenester til offentlig og private kunder i hele landet. Gjennom vårt daglige arbeid møter og støtter vi mange sårbare mennesker fra hele verden som befinner seg i en livskrise og uavklart situasjon. Det gir dype og tankevekkende inntrykk hos våre ansatte og tolker. 

–  Julen handler om omtanke, håp og samhold. Ved å donere dette pengebeløpet ønsker vi å vise solidaritet med våre medmennesker i Ukraina, sier driftssjef Ketil Blinge som i april besøkte Ukraina. 

Misto Dobra var før krigen et krisesenter for voldsutsatte kvinner og barn. Misto Dobra er fortsatt et krisesenter, men etter fullskalainvasjonen i fjor har de utvidet hjelpen få å kunne hjelpe enda flere. De har tatt imot flere barnehjem fra Øst-Ukraina som måtte evakueres ved krigens start, samt de har tatt imot flyktninger (kvinner og barn) fra områder nær fronten, og de i dag driver både barnehjem, barnehage og flyktningesenter, i tillegg til krisesenter. 

Beløpet som skulle gått til ansattes julegaver, kommer i tillegg til de ca. 50.000kr som i vår ble innsamlet gjennom aktiviteter arrangert av beboere og ansatte på en rekke lokasjoner i hele landet. 

– Tusen takk til alle i Hero for en fantastisk gave! Den vil komme til stor nytte særlig nå på den nylig åpnede rehabiliterings- og palliasjonsavdelingen inne på senteret, hvor de barna som trenger spesiell oppfølging får det. Vi vil nå blant annet kunne kjøpe inn en oksygenkonsentrator til denne avdelingen. Vi har også stort forbruk av blant annet medisiner, bleier og ulik barnemat, og er så takknemlige for at dere bryr dere og hjelper oss å hjelpe barna, sier Misto Dobras leder, Marta Levchenko og ønsker alle i Hero en riktig god jul. 

Hero har tidligere støttet blant annet Flyktninghjelpen og Miljøagentene. I 2023 valgte Hero å støtte ukrainske Misto Dobra, og vi vil videre fra år til år vurdere nye humanitære prosjekter i ulike land som vi ønsker å støtte på ulike måter. 

Ketil Blinge sammen med Marta Levchenko som er Misto Dobras leder, da Hero besøkte Ukraina i april 2023.

Misto Dobras bomberom.

Et av barna på barnehjemmet.

 

 

Del: