Aktuelt

Innovasjon for en bedre framtid

Hero arrangerer årets viktigste konferanse om migrasjon og integrering, sett gjennom linsen av innovasjon. Vårt mål er at konferansen skal inspirere til handling og være et startskudd for en endringsreise. Meld deg på konferansen 17. april 20..

Les mer

Beboerundersøkelse i våre mottak

Hero Norge har forpliktet seg til å tilby et trygt og støttende bosted og miljø for sine beboere. Som en del av vår forpliktelse til kontinuerlig forbedring og kvalitetssikring, har vi gjennomført vår årlige beboerundersøkelse i 2023 for å..

Les mer

Hero søker eiendommer til drift av asylmottak

UDI har nylig utlyst flere anbud for anskaffelser av asylmottak, som har planlagt oppstart i august 2024. Hero ønsker kontakt med huseiere som har aktuelle eiendommer, fortrinnsvis for utleie, men kjøp kan også være aktuelt. Hero Norge er landets..

Les mer

Julehilsen fra ansatte og beboere i Kirkenes

Vi garanterer julestemning og smil om munnen med det fantastiske bidraget fra Kirkenes mottakssenter i konkurransen om å lage beste julemusikkvideo med beboere og ansatte

200.000kr til ukrainsk barnehjem og krisesenter 

I stedet for å gi tradisjonelle julegaver til ansatte, velger Hero i år å gi 200.000kr til det ukrainske barnehjemmet og krisesenteret Misto Dobra som vi i år har hatt et tett samarbeid med.  For Hero er det viktig å vise vår støtte til de..

Les mer

Innovasjon for en bedre framtid

Hero arrangerer årets viktigste konferanse om migrasjon og integrering, sett gjennom linsen av innovasjon. Vårt mål er at konferansen skal inspirere til handling og være et startskudd for en endringsreise. Meld deg på konferansen 17. april 20..

Les mer

Bozgil-flammen brenner fortsatt

Det er i dag ti år siden visjonæren, positivisten, menneskeelskeren og flyktningen Ahmed Bozgil, mannen som ledet Hero i nesten 20 år, tapte kampen mot kreften. Hans tenkesett og lederstil setter fortsatt retning. Med dette portrettet av vår tidl..

Les mer

Flyttet 378 kilometer for drømmejobben

For mottaksleder Nyonga Rugumayo Amundsen er det de gode menneskemøtene som inspirerer henne aller mest. Nyonga startet sin karriere i Hero i 2015 da forrige store flyktningbølge kom til Norge. I denne perioden var det mange syrere og afghanere..

Les mer

Krigsbarna i Ukraina: Er katastrofen blitt en vanesak?

Krigen i Ukraina er i sin 17. måned, og har blitt en vane vi snakker mindre og mindre om. Akkurat nå kjempes en stor, intens og dødelig kamp for Europas fremtid. Vi må holde oss våkne! Du gjør ikke noe galt om du ikke går rundt og kjenner..

Les mer

«I en ideell verden, så skulle ikke vi ha eksistert»

I den nye dokumentaren om Hero innleder direktør Vidar Torheim med; "I en ideell verden, så skulle ikke vi ha eksistert. Det skulle ikke ha vært konflikter i verden som skaper behov for vår type bedrift". Gjennom de 36 årene Hero har eksister..

Les mer

Reisebrev fra Ukraina

Utdrag fra reisebrevet til driftssjef Ketil Blinge: Her bor det barn som enten er forlatt av foreldre, eller som har mistet foreldrene. De fleste er barn fra spedbarnsalder og opp til 6-7 år. Den første dagen var det relativt rolig, ettersom bar..

Les mer

Hjelp oss å hjelpe Ukraina

Hero starter nå vår innsamlingsaksjon til støtte det ukrainske barnehjemmet og krisesenteret Misto Dobra. Hero har over 30 lokasjoner fordelt over hele landet som vil starte lokale innsamlingsaktiviteter og samarbeidsprosjekter. Mange små innsats..

Les mer

Fokus på kontinuerlig forbedring

UDIs kontroll og kontraktsoppfølging, gir oss mulighet for kontinuerlig forbedring og læring. Som Norges største driftsoperatør av asylmottak, vil Hero Norge i midten av mai ha nærmere 30 asylmottak, i tillegg til cirka ti midlertidige akutti..

Les mer

Tolkehelse på agendaen

Å tolke for mennesker i krise, vil i ulik grad påvirke tolken. Psykologspesialist Melanie Anton gav tolkene nyttige verktøy for hvordan de kan ivareta egen fysisk og mental helse.  Å jobbe som tolk oppleves av de fleste tolker først og frems..

Les mer

Ledig stilling: Jobb med mening

Hero driver asylmottak på oppdrag fra norske myndigheter (UDI). I løpet av mai skal vi åpne fem ordinære asylmottak og åtte mottak for enslige mindreårige. I Hero får du varierte arbeidsoppgaver og ingen dager på jobb er like – heldigvis. H..

Les mer

Har åpnet to akuttinnkvarteringer i Berlin

Den siste uken har vårt tyske søsterselskap, Hero Zukunft, etablert to nye akuttinnkvarteringer etter hasteanmodning fra myndighetene i Berlin. Hero Zukunft beskrives av myndighetene som en erfaren partner av LAF (Statlig kontor for flyktningsak..

Les mer

Ukrainske Nadiya: Meningsfylt å bidra med tolking

Nadiya Øye-Fenchak (41) er utdannet tolk fra Ukraina. På et tolkeoppdrag for en hjelpesending fra Norge i 2000, møtte hun mannen i sitt liv. Nå tolker hun fulltid på ukrainsk for flyktninger i Norge hjemme fra huset i Hjelmeland. I Ukraina jo..

Les mer

Historien om slutten til ukrainske «Olha»

Kreftsyke «Olha» (70) flyktet alene fra krigen i Ukraina. Da hun ankom Norge ble hun raskt lagt inn på sykehuset, hvor hun døde etter kort tid. Hun rakk ikke å bli kjent med noen. I begravelsen deltok fem ukjente. Sønnen i Ukraina deltok via vi..

Les mer

– Litt trist i dag

I dag, 24. august, markerer Ukraina 31 år med uavhengighet. I år er første gang Mykola Som (84) markerer dagen utenfor sitt hjemland. - Jeg har ikke gode tanker i dag, og jeg er mest trist. Vi ser et land som lider, og vi ser andre land som bar..

Les mer

Patrick er tolk – og elsker det

Etter ti år som tolk er Patrick Bjorstad mer motivert enn noen gang.   Patrick Bjorstad er 36 år. Han har jobbet som tolk i ti år, ni av disse for Hero Tolk. Han er født og oppvokst i Norge med en norsk pappa og en mamma fra Iran. Han..

Les mer

Takk, takk – tusen takk

Yana og Olha snakket ofte om Norge som et vakkert land de drømte om å besøke. De tenkte aldri at det kom til å bli som flyktninger.   Det er 12. mars i Warszawa, Polen. - Hvem skal til Norge, roper mannen på bussen på engelsk...

Les mer

Rask kartlegging, rask bosetting

Heros kartleggingsteam har hittil kartlagt viktig bosettingsrelevant informasjon for hele 939 ukrainske familier og totalt 2178 personer som skal bosettes i landets kommuner. Det sentrale kartleggingsteamet til Hero ble opprettet i midten av april..

Les mer

Trenger du å kontakte en akuttinnkvartering?

Hero drifter en rekke akuttinnkvarteringer over hele landet. Jobber du i en kommune og har spørsmål om bosetting, eller er du frivillig i en organisasjon og har spørsmål om aktiviteter i mottak? Ring oss på 413 19 361 så hjelper vi deg i..

Les mer

Neste stopp: Odda

Det turkise sengeteppet på hotellsengen på akuttinnkvarteringen i Stavanger er en liten bit av deres tidligere liv og gir nå rommet en touch av hjemmekos. Nå venter et nytt og ukjent liv i Norge for Yana og Dmytro.   Yana Lukashcuk (39) og D..

Les mer

Om Hero Norges rolle

Hero Norge har den siste tiden fått en del oppmerksomhet for våre nyetablerte akuttinnkvarteringer for ukrainske flyktninger. De fleste steder har oppstarten gått bra. Andre steder er det avdekket mangelfullt renhold eller andre forhold som ikke h..

Les mer

200 flyktninger til Flå, sa du?

Da en av landets minste kommuner ble en trygg havn.  I Flå, den lille bygda nederst i Hallingdal, bor det tusen mennesker. Snart skal de få en telefon som setter bygda på hodet. Ordføreren slenger på røret første gang UDI ringer. Hun tror..

Les mer

– Hjerteskjærende inntrykk

Tor Brekke, styreleder i Hero, forteller til VG at han er redd for at det vil utvikles en humanitær katastrofe også utenfor Ukraina dersom det ikke raskt etableres et bedre system for å håndtere den store flyktningstrømmen. Fra VG: Han s..

Les mer

Kontaktinformasjon til ledelse og stab

Her finner du kontaktinformasjon til nøkkelpersonell og beskrivelse av deres fag- og ansvarsområder i forbindelse med opprettelser av akuttinnkvarteringer for ukrainere. Kontaktinformasjon til de ulike akuttinnkvarteringene med lokale kontaktper..

Les mer

Oppretter flere akuttmottak de kommende ukene

Hero Norge og andre aktører har blitt bedt av UDI om å framskaffe mange nye akuttmottaksplasser på kort tid for å ta imot ukrainske flyktninger. Hero har nå fått i oppdrag å opprette flere slike akuttmottak rundt omkring i landet i løpet av d..

Les mer

Hero åpner flere akuttmottak for ukrainske flyktninger

På oppdrag fra UDI forbereder Hero Norge seg nå på å innlosjere tusenvis av ukrainske flyktninger i nyopprettede akuttmottak rundt om i hele landet. Det er forventet at de fleste som kommer er kvinner, barn og eldre. I mottakene skal vi..

Les mer

Hero etablerer verdens nordligste asylmottak i Kirkenes

Våren 2021 publiserte UDI en konkurranse om drift av Sør-Varanger mottakssenter. Hero er nå tildelt oppdraget om å etablere verdens nordligste asylmottak i Kirkenes. Mottakets administrasjon vil ha lokaler i det gamle sykehuset på Prestøya, o..

Les mer

God jul og godt nyttår!

HERO LEVERER KVALITET

Den 1. juli publiserte UDI to anbud for anskaffelse av mottaksdrift – ett i region midt-Norge (Trøndelag/Møre og Romsdal) og ett i region indre øst (Viken/Innlandet). UDI skulle anskaffe et mottak i hver region med 150 ordinære plasser og 20 pl..

Les mer

Refstad legges ned etter 20 års drift

1. september 2020 er det dessverre slutt for Refstad ankomst- og transittmottak. Refstad mottak ligger like ved Aker sykehus i Oslo, og ble etablert i 2000. Da het mottaket «Løren avlastningstransittmottak». Løren var det eneste transittmottak..

Les mer

Hero ISO-sertifisert på drift av asylmottak

Som første norske driftsoperatør for asylmottak er Hero Norge AS nå sertifisert etter kvalitetsstandarden ISO 9001. Dette er en internasjonal standard for kvalitetsledelse, og en av de mest anerkjente metoder på området. Drift av asylmottak e..

Les mer

Hero skal tolke for politiet

Politiets fellestjenester har nylig gjennomført anbudskonkurranse for tolketjenester til samtlige tolv politidistrikt i Norge. Konkurransen er en av de største i det norske markedet på lenge, og har en estimert verdi på mellom 100 og 140 millione..

Les mer

NHO besøker Hero i Tyskland

-Jeg har vært en snartur og besøkt vår medlemsbedrift Hero som driver flyktningmottak i bydelen Marzahn i Berlin, forteller Leif Bache-Mathiesen direktør for medlem og marked i NHO Service og Handel. Dette mottaket er eksempel på eksport av n..

Les mer

CHARGE + NHC = WELFARE 2.0

Heros moderselskap NHC, og vår mangeårige samarbeidspartner Charge, har gått sammen om å tilby et 10 måneders akselerator-løp for start ups innen helse- og velferdssektoren. Dette er Welfare 2.0. Det unike her er at de utvalgte bedriftene v..

Les mer

Henrieta Nederhoeder innvandrer til Norge

Hun kom til Norge i 2001, og er i dag Styrer i Ullensakergata og Vålerenggata barnehage. I 2012, ble hun for første gang kontaktet av Hero Kompetanse, med spørsmål om hun kunne ta imot en praktikant i barnehagen. Det var 3 som møtte til intervju..

Les mer

Innvandrere skal få vise hva de kan på eget språk

Tor Brekke i Hero sier det er svært positivt at regjeringen for å hjelpe flyktninger og innvandrere raskere inn i arbeidslivet nå åpner for at de kan få vurdert sin realkompetanse på andre språk enn norsk og samisk.  – For å lykkes med..

Les mer

PRIVAT + OFFENTLIG = PROFFENTLIG

NHO har lansert et nytt ord; proffentlig, for å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger, et samarbeid vi har lange tradisjoner for i Norge. Slik løser vi velferdsutfordringer – også i fremtiden! Proffentlig er et ord som al..

Les mer

Hvalsmoen stenger dørene 30. september

Hvalsmoen transittmottak, som Hero Norge drifter, stenger dørene 30. september. Det er trist at mottaket, som ligger i Ringerike kommune, legges ned og at så mange dyktige medarbeidere mister jobben. Mottaket fungerer godt i lokalsamfunnet og har b..

Les mer

Samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot minoriteter

Hero Kompetanse og Face2Face Brobyggersenter starter opp et samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot minoriteter. -Vi vil bruke de neste månedene til å skreddersy intensive kurs både for nyankomne i introduksjonsfasen, samt for minori..

Les mer

Der Spiegel skriver om Hero-kurs

«Der Spiegel», et stort europeisk nyhetsmagasin,  skriver om Heros kurs «Sammen for respekt og sikkerhet» Siden 2018 gjennomfører vi kurset som skal forebygge seksuelle overgrep og voldtekt også i Tyskland. Hovedtanken bak konseptet er å..

Les mer

Hurtigspor for flyktninger

Et hurtigspor for å få flyktninger raskere i arbeid ble etablert i 2016, men spiller liten rolle i det kommunale flyktningarbeidet, viser ny studie. Fra flere av de gode eksemplene som likevel finnes tyder det på at særlig privat næringsliv i st..

Les mer

Nye kontrakter til Hero i Berlin

Før jul 2018 ble det bekreftet at Hero Zukunft fortsetter driften av mottakssenteret for asylsøkere i Wittenbergerstr. i Marzahn-Hellersdorf, Berlin. Den nye kontrakten går fra januar 2019 i tre år, med opsjon for ytterligere to år. I tillegg..

Les mer

Heros konsernsjef Tor Brekke kåret til Årets Talsperson

Konsernsjef i Hero, Tor Brekke, er kåret til Årets Talsperson av NHO Service og Handel. I takketalen fremhevet Tor både nåværende og tidligere ansattes innsats gjennom mer enn 30 år. Han fortalte også om stor internasjonal interesse for Heros..

Les mer

– Konkurranse gir oss bedre velferdstjenester

Private bedrifter må være engasjerte, utvikle seg og levere kvalitet for å overleve. Vi kjenner oss ikke igjen i at utbytte til eiere er det dominerende motiv hos ledere og ansatte i private bedrifter på helse- og velferdsområdet. Hero har s..

Les mer

Vi tar samfunnsansvar!

Vi har i flere år laget en rapport for å vise samfunnsansvaret i Hero, og i år har vi for første gang laget en felles rapport for hele NHC. NHC Group består av Hero, Norlandia Preschools, Norlandia Care og Aberia. I samfunnsansv..

Les mer

Hero tildelt videre drift ved Ankomstsenter Østfold

Hero har vunnet anbudskonkurransen om videre drift av Ankomstsenter Østfold (AØ) i tøff konkurranse med andre tilbydere. Vi har drevet AØ siden oppstarten i 2015, og i vår utlyste UDI ny anbudskonkurranse etter at gjeldende driftsavtale løp mot..

Les mer

Vi åpner vårt fjerde asylmottak i Tyskland

Hero vant nylig en anbudskonkurranse om drift av vårt fjerde asylmottak i Tyskland. Det nye mottaket ligger nord i Berlin, nærmere bestemt i Buchholzer strasse, og vil ha kapasitet på 497 beboere. Det er myndighetene som har bygget brakkebyen,..

Les mer

Hero arrangerer debatt under Arendalsuka

Onsdag 15.august kl. 14:00 i Arendal Bibliotek arrangerer Hero integreringsdebatt. Du er hjertelig velkommen. Tema er: "Hindrer språkkrav regjeringens inkluderingsdugnad?" Regjeri..

Les mer

Ny BBC-reportasje om Hero-kurs

BBC har nå for andre gang vært i Norge og laget TV-reportasje om Hero-kurset "Sammen for sikkerhet". - Det er interessant for oss å registrere at denne type undervisning er lite utbredt i andre land. Mange er redde for at temaet skal virke st..

Les mer

Kjempekontrakt til Heros språkdivisjon

Hero Tolk AB er tildelt store deler av et nylig avgjort gigantanbud fra svenske Kammarkollegiet. Estimert årsomsetning på avtalen er SEK 190 millioner. Hero Tolk har vunnet posisjon som nr. 1 leverandør i 16 regioner og som nr. 2 leverandør i res..

Les mer

Informasjonsmøte om studiekompetanse 9.mai

Velkommen til informasjonsmøte om studiekompetanse i Stavanger 9.mai. Vi tilbyr kurs i generell studiekompetanse tilpasset minoritetsspråklige deltakere. -Seks fag som fører frem til ni eksamener. Fagene er norsk (både muntlig og skriftlig eks..

Les mer

Mer enn olje og laks kan eksporteres

I 2018 vil Heros språkdivisjon Hero Tolk og integreringsdivisjonen Hero Kompetanse stå for 50 % av konsernets inntekter. Etter nedleggelse av mange asylmottak i 2017 jobber Hero for vekst på nye områder. I forrige uke besøkte stortingsrepresenta..

Les mer

Hero utvikler ny internasjonal strategi

- Vi ønsker å jobbe for integrering og selvforsørgelse i hele Europa, sier konsernsjef i Hero Group, Tor Brekke. 24.januar samlet konsernsjefen ni av Heros tyske, svenske og norske ansatte i Stavanger for en internasjonal strategidag. Til sted..

Les mer

Fra flukt til arbeid

Torsdag 14. september var det 30 år siden Hero startet opp vårt første asylmottak. I den forbindelse ble konferansen Fra flukt til arbeid arrangert i Stavanger. Målet med konferansen var å sette søkelyset på viktigheten av yrkesdeltakelse og d..

Les mer

Stor konferanse i Stavanger 14. september

Hero Norge, NHO Service, Fagforbundet og Stavanger kommune samarbeider om å arrangere konferansen «Fra flukt til arbeid» i Stavanger 14.september 2017. Konferansier er NRK-programleder Noman Mubashir. Konferansen åpnes av ordfører i Stavanger, C..

Les mer

Ny guide og app hjelper flyktningfamilier

I dag, på World Refugee Day lanseres en guide som flyktningfamilier i hele verden kan få glede av. Guiden er en hjelp til foreldre på hvordan man takler foreldrerollen når man er flyktning, og hvordan man håndterer barnas reaksjoner på flukten...

Les mer

Hero har startet opp i Tyskland

Tirsdag 2. mai startet Hero Norges første asylmottak i Tyskland. Mottaket på 450 plasser ligger i Wittenberger Straße i bydelen Marzahn i Berlin, og vi overtar driften etter en anbudskonkurranse tidligere i år. Oppdragsgiver er Landesamt für Fl..

Les mer

Ingen korrupsjon i Gøteborg

Aktor i den svenske Riksenheten mot korrupsjon har henlagt saken knyttet til Hero Sveriges avtaler med Gøteborg kommune om mottaksplasser for enslige mindreårige asylsøkere. I bilag til beslutningen slår aktor klart og tydelig fast at det ikke er..

Les mer

En vemodig historisk dag i Hero

I dag stenger 11 mottak/avdelinger dørene. Noen etter kort driftstid, andre etter lang driftstid. Det er på mange måter en surrealistisk situasjon. For mindre enn ett år siden stod vi på hodet i oppbygging, og nå i nedbygging. Aldri før har vi..

Les mer

Hilspå Sara fra Syria

Jeg… flyktning!?» – Jeg hadde aldri trodd… – Jeg var midt i en utdannelse og levde et rolig og fint liv. Men så endret alt seg, både for Syria og for meg. Jeg hadde aldri, aldri, aldri trodd at jeg skulle bli flyktning. – Men de..

Les mer

Feil om Hero i medieoppslag

Flere norske medier publiserer i dag en påstand om at Hero skal være politianmeldt for korrupsjon. Dette er helt feil, og det er alvorlig at en slik misforståelse spres bredt gjennom norsk media. Saken gjelder ikke morselskapet Hero Group og ik..

Les mer

Takk til Ankomstsenter Finnmark

Ankomstsenter Finnmark ble etablert i løpet av få dager på senhøsten 2015, som en følge av at ca 5500 asylsøker ankom Norge over Storskog – vår nordøstlige grense mot Russland. På svært kort tid ble over 40 personer ansatt i ulike stillin..

Les mer

Matkuponger for asylsøkere?

Arnfinn Nordbø, regionsjef Hero Norge Regjeringens nylig foreslåtte ordning om å innføre «matkuponger» for asylsøkere vil gjøre livet vanskeligere for en allerede utsatt gruppe, og i realiteten ikke endre på det man ønsker å forhindre...

Les mer

Stor oppslutning om Heros arrangement for TV-aksjonen

Mandag 17. oktober inviterte vi Stavangers innbyggere til å bli med å gå for Røde Kors og TV-aksjonen. Hero ville gi TV-aksjonen kr 100 for hver person som gikk en runde rundt Breiavatnet i Stavanger sentrum mellom kl 11 og 13, og målet var å s..

Les mer

Bli med oss å gå for Røde Kors og TV-aksjonen

Hero støtter årets TV-aksjon, som skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til mennesker rammet av krig og konflikt. De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land, og til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge...

Les mer

Sammen kan vi redde liv

Årets TV-aksjon til Røde Kors skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Hero Norge mobiliserer til den store dugnaden. Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesk..

Les mer

Hero mister flere mottak

For nøyaktig 1 måned siden bestemte UDI seg for å legge ned 7000 mottaksplasser i Norge. Da fikk Hero oppsigelse på 17 av våre mottak. I denne runde har UDI bestemt at det totalt skal legges ned 3800 mottaksplasser på landsbasis. Vi har nå få..

Les mer

Hjelp til selvhjelp: En guide til asylsøkere skal hjelpe foreldre til å håndtere barns symptomer på traumer

Senter for krisepsykologi (SfK), Røde Kors i Danmark og Hero har gått sammen om å utvikle og formidle en guide og en app til flyktningfamilier i asylfasen. Guiden og app'en skal hjelpe flyktningeforeldre til å støtte sine barn best mulig i en t..

Les mer

Heromottak legges ned

UDI varslet før sommeren til alle driftsoperatører av mottak at det ville bli oppsigelser av avtaler dersom mengden asylsøkere ikke økte. Det har vært to svært tunge dager inn mot helgen i Hero. UDI har besluttet å legge ned 7000 mottakspla..

Les mer

Hero Tolk AS kjøper Helsingin Tulkkipalvelut Oy

Hero Tolk AS overtar fra og med 1. august alle aksjer i det finske språkselskapet Helsingin Tulkkipalvelut Oy. Helsingin Tulkkipalvelut Oy er en av de ledende språkselskapene i Finland og har drevet sin virksomhet i over 13 år. Hero Tolk..

Les mer

Årsresultat for Hero Norge

Krevende tider til tross: Solid erfaring, gode samarbeidspartnere og effektiv mobilisering sikret et godt år for Hero Norge. Den store oppbyggingen av mottaksplasser har gitt betydelige positive ringvirkninger i lokalsamfunn over hele landet.  H..

Les mer

Verdens flyktningdag 2016

20. juni markeres Verdens flyktningdag over hele verden. Dagen ble opprettet av FNs høykommissær for flyktninger for å rette oppmerksomhet mot flyktningers liv verden over, og ble markert første gang i 2001. I Stavanger har beboere ved Stavang..

Les mer

Rekordlite branner

Det er farligere å bo på hotell enn på et asylmottak, viser brannstatistikk som NHO Service og Driftsoperatørforum (DROF) offentliggjør i dag. Antall alvorlige branner var rekordlavt på mottakene i fjor. Les hele saken.

Heros nye Nasjonale Samarbeidsråd

Heros nye Nasjonale Samarbeidsråd hadde sin første samling i Oslo 8. og 9. juni. - Det er viktig å lytte til beboerne våre og skape en arena der de blir hørt. I Samarbeidsrådet skal vi arbeide sammen for å utvikle mottakene våre og gi beboern..

Les mer

Om å bygge tillit

BBC dokumentar fra Haugaland mottak Fjorten minutter på den britiske statskanalen om integreringsmetodikk utviklet av Hero. Se den spennende dokumentaren der reporterne anbefaler modellen til resten av Europa! Se dokumentaren her Det er fullt..

Les mer

Fra venterom til klasserom til jobb

Asylmottak er en viktig arena for læring og integrering. I nært samarbeid med oppdragsgiver UDI, utviklet Hero på 1990-tallet konseptet beboermedvirkning. Metodikken ble testet ut på Dale mottakssenter og utprøvingen besto av opplæring i arbeid..

Les mer

Besøk fra Estland

Hero Kompetanses kurs "Sammen for sikkerhet" har fått bred internasjonal oppmerksomhet. Et nyhetsoppslag i Estland gjorde estiske myndigheter oppmerksomme på Hero, og de tok kontakt med oss. De ønsket å komme til Norge for å lære mer om hvordan..

Les mer

Sylvi Listhaug på mottaksbesøk

Fredag 26. februar var statsråd Sylvi Listhaug på besøk i Ålesund. Hun var i møte med kommunens ledelse på rådhuset, møtte flyktninger som er økonomisk selvhjulpne, besøkte et bofellesskap for enslige mindreårige flyktninger før hun a..

Les mer

Hero bidratt til høringsuttalelser

Hero er medlem i bransjeorganisasjonene Driftsoperatørforum (DROF) og NHO Service, og har i den sammenheng vært bidragsytere til to høringsuttalelser vedrørende forslag til endringer i Utlendingsloven. Bekymret for innstrammingstiltakenes virkni..

Les mer

Gledesfylt dag på Refstad transittmottak

Skolestart med brask og bram Mottaksansatte tok sammen med rektor og lærere ved Grünerløkka skole imot barna og deres foreldre til åpningsseremoni. Sammen tok de også imot gjester fra Oslo kommune ved Geir Lippestad, byråd for næring og eie..

Les mer

Heros verdier i møte med asylsøkere

Mandag 18. og tirsdag 19. januar var et stort antall journalister fra hele Europa til stede da Hero kompetanse gjennomførte kurset Sammen for sikkerhet på Hå mottakssenter i Hå kommune i Rogaland. - Som følge av stor internasjonal interesse v..

Les mer

Drive For Life på Meråker mottak for enslige mindreårige

Meråker mottakssenter for enslige mindreårige asylsøkere er med i det spennende prosjektet, "Drive for Life". Mellom 12-25 ungdommer gleder seg hver søndag til å være med på aktivitetene som ledes av Petter Northugs venn og husvert, Halgeir Ma..

Les mer