Arna

Arna mottakssenter, Bergen.

Arna mottakssenter ligger i Ytre Arna, 20 kilometer nord for Bergen sentrum. Mottaket er delvis desentralisert og består av et hybelhus og 20 omkringliggende leiligheter. I hybelhuset er det beboerrom, treningsrom, internettrom, TV-rom og kvinnerom.

Kontoret for de ansatte ligger i Ytre Arna sentrum. I kontorlokalene er det også undervisningsrom og et informasjonssenter.

Arna mottakssenter har kapasitet til å huse 198 beboere.

 

Kontaktinformasjon

Mottaksleder Anpuchelvan Mahesan
Adresse Postboks 33, Ytre Arna
Postnummer 5889
Poststed BERGEN
Telefon 55392680
Epost arna.mottak(at)hero.no
Anpuchelvan Mahesan
Mottaksleder:
Anpuchelvan Mahesan

 

Nyheter fra Arna

Viktig seier for Mulugeta

Lørdag 26.april gikk Bergen City Marathon av stabelen for tredje året på rad. I et magisk vakkert vær løp nesten åtte tusen mennesker gjennom sentrumsnære gater i Bergen. Byen var fullstendig stengt for biler og busser. Den eneste lyden man kunne høre var lyden av joggesko som møtte asfalt, stadig pusting og våryr fuglekvitter.

...les mer


 

Forbereder seg på retur

Vinosha Arulmariyathas fra Sri Lanka bor på Arna mottakssenter i Bergen. Hun har fått avslag på sin asylsøknad og sammen med sin mor venter hun nå på retur. Ventetiden benytter hun på en så konstruktiv måte som mulig. Hun tilegner seg kunnskap som kan være nyttig ved retur til Sri Lanka.

...les mer


 

Sammen for lokalsamfunnet

Beboere ved Arna mottak og innbyggere generelt i Ytre Arna kan glede seg til en spennende vår med merksnodig karneval, eksotisk matkurs, relasjonsknyttende familiepiknik og sjels begeistrende gatemarkeder i de ærverdige fabrikksmugene i Ytre Arna. Hordaland Fylkeskommune og Bergen kommune har tilsammen innvilget 60 000 kroner for samfunnsutviklingsarbeidet. Allerede sist helg var det fastelavnskarneval i Ytre Arna.

...les mer


 

Besøk hos FN-sambandet i Bergen

”FNs fanklubb” i Bergen, FN-sambandet, inviterte tidligere i år til internasjonal politisk debatt for å diskutere situasjonen i Burma. Debatten var utformet som et rollespill hvor beboere på Salhus EMA-mottak møtte som "statsoverhoder" for sine hjemland. Ungdommene fra Salhus deltar også på kurs hos Hero kompetanse i Bergen, og besøket hos FN-sambandet falt sammen med samfunnsundervisningen på dette kurset.

...les mer